چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

برگردان مقاله نیما جوانبخت در سایت Chessbase



با توجه به این که برزیل، برای نخستین بار مسابقات شطرنج نوجوانان جهان را میزبانی می کرد، شناخت کمی از این کشور در جامعه شطرنج ایران وجود داشت. ماحصل این سفر ورزشی، سه مقاله درباره کشور برزیل شد.

پیش از اعزام به مسابقات جهانی شطرنج، استاد فیده نیما جوانبخت مقاله ای را به نام"فیجائـو - آشنایی با جمهوری فدراتیو برزیل" و پس از بازگشت از این کشور، مقاله دیگری به نام "برزیل گستره ای بسیار فراتر از فوتبال" برای سایت آچمز  ارسال داشت. اما چندی پیش مقاله دیگری از نیما جوانبخت عزیز تحت عنوان "در جستجوی ردپای بزرگان" در سایت Chessbase معتبرترین سایت شطرنجی جهان منتشر شد که مورد توجه و استقبال بسیاری از شطرنج بازان جهان قرار گرفت. از این رو بر آن شدیم که برگردان مقاله مذکور را [با اندکی تغییرات] جهت رویت شما بازدیدکنندگان گرامی در سایت آچمز منتشر کنیم.


برای مشاهده اصل مطلب روی تصویر بالا کلیک کنید

اا

در جستجوی ردپای بزرگان
به قلم استاد فیده نیما جوانبخت

برزیل به جز کشورهای اکوادور و شیلی، با تمام کشورهای دیگر امریکای جنوبی مرز مشترک دارد. برزیل پنجمین کشور از لحاظ وسعت در جهان است و به تنهایی نيمي از وسعت قاره امريكاي جنوبي را در بر مي ‌گيرد. 60% مساحت کل جنگل های آمازون در خاک برزیل جای دارد. جنگل های آمازون یکی از منابع مهم تأمین کننده اکسیژن جهان است و به همین دلیل به این جنگل ها "ریـه تـنـفسـی جهـان" گفته می شود.

در سال 1850 به ازای هر انسان بر روی کره زمین 662 درخت وجود داشت. در سال 2011 این آمار به 60 درخت از این جنگل برای هر نفر کاهش یافت و تخمین زده می شود که در سال 2020 این تعداد تنها به 20 درخت در ازای هر شخص تنزل یابد.

نزدیک به 60 سال پیش، دو برادر ایرانی به شکل تخصصی و حرفه‌ای، عزم کردند تا جهان را بکاوند.

عیسی و عبدالله امیدوار در سال 1954 سفرشان به دور دنیا  را با دو موتور سیکلت شروع کردند و نهایتاً مجدداً در سال 1961 به ایران بازگشتند. تحقیقات برادران امیدوار، به عنوان منبعی مهم از اطلاعات در مورد جنگل های آمازون به شمار می رود.

برادران امیدوار این سفر را سهل نگرفتند، بلکه با دقت هر چه تمام تر به برنامه ریزی پرداختند.

تدارک آن ها تنها به مطالعه نقشه ها محدود نمی شد، بلکه از انجام هر عملی که آن ها را در این امر یاری می رساند فرو گذار نمی کردند به عنوان مثال کوهنوردی یکی از این کارها بود...

و یا موتور سواری...

عیسی امیدوار می نویسد: «با بيش از 500 كيلو مواد غذايي، موتور، قايق، هدايا براي بوميان كه بارهاي ما را تشكيل داده بود به پرواز درآمديم و بيش از يك ساعت بعد خودمان را در بلندي هاي سلسله جبال كوه هاي آند مي‌ديديم و سپس جنگل هاي فشرده و در هم فرو رفته آمازون ديده شدند. ما كاملاً مي ‌دانستيم كه روزهاي بسيار سخت و دشواري را پيش رو خواهيم داشت.

پيشروي در اين جنگل ها و كنار آمدن با قبايل وحشي كار ساده ‌اي نبود. بعد از چند ساعت پرواز هواپيماي يك موتوره ما روي آب رودخانه «پوتومايو» فرود آمد. اينجا قصبه كوچكي بنام «ميتو» بود كه بجز چند خانواده ماهی گیر، فرد ديگري در آن جا زندگي نمی ‌كرد و ما مدت يك هفته در اين قصبه مشغول تهيه و تدارك وسايل مورد احتياج خود شديم. بوميان اين دهكده به واسطه ارتباط محدودي كه با سفیدپوستان داشتند به زبان اسپانيولي كمي آشنایی داشتند و بدين ترتيب توانستيم با آنان ارتباط برقرار كنيم. هدف ما رسيدن به منطقه‌اي بود كه قبيله «ياگوا» در آن زندگی می کردند. این قبیله يكي از اصيل‌ترين قبايل بدوی جنگل هاي آمازون به شمار مي ‌رفتند. بعد از 13 روز روي آب هاي رودخانه هاي مختلف و درگير شدن با مشكلات و خطرات خيلي فراوان به منطقه مورد نظرخود نزديك شديم. تا آن زمان هیچ انسان سفیدپوستی موفق نشده بود سالم به بوميان اين قبيله برسد.»

برادران امیدوار هنگام رفتن به آمازون مقداری برنج با خود برده بودند، اما این آذوقه کفاف چند ماه زندگی در آمازون را نمی ‌داد. بنابراین آن ها برای ادامه حیات خود مجبور به استفاده از غذای انسان های ساکن در این جنگل بودند. خوردن غذاهایی همچون کرم و مغز میمون برای هیچ کدام از ما قابل تصور نیست؛ اما عیسی امیدوار معتقد است انسان وقتی مجبور شود هر آنچه را که مقابل او بگذارند می‌‌خورد.

برادران امیدوار، عادات و رسوم قبیله "یاگوا" را مورد مطالعه قرار دادند.

آنان برای برقراری دوستی با افراد قبیله ‌ها به بچه هایشان عروسک و بادکنک هدیه می‌ دادند

یک بازی خطرناک! برادران امیدوار می گویند که در این بازی یک بچه حدود پنج متر به بالا پرتاب می شد و هنگامی که تنها چند سانتی ‌متر تا دریده شدن بدنش با چاقو فاصله داشت چاقو افقی گرفته میشد و بچه به میان بازوان  فرد می افتاد.

کلود لوی اشتراوس (متولد 1908) انسان شناس و فیلسوف فرانسوی نظر جالبی در مورد قبایل ابتدایی آمازون دارد: «آن چه اقوام ابتدایی را از دیگران متمایز می کند، تاریخ است. اقوام ابتدایی، میانه ای با تاریخ ندارند و ترجیح می دهند تاریخ نداشته باشند. در واقع حوادث زیادی برای آنها اتفاق می افتد، ولی آن ها ترجیح می دهند اثری از این اتفاقات به جای نماند. ما به اصطلاح "متجددان" برخلاف قبایل ابتدایی، تاریخ را گرامی می داریم. ما با توجه به تصوری که از تاریخ داریم، در شناخت گذشته، حال و آینده می کوشیم.»

مسیر جهان گردی برادران امیدوار

آن ها اولین کاوشگران آسیایی قطب جنوب بودند و شش ماه را در آب و هوایی با 60 درجه زیر صفر سپری کردند!

موزه برادران امیدوار (نخستین موزه مردم شناسی ایران) در تهران، مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد واقع شده است. این ساختمان زیبا در اواسط قرن 18 میلادی ساخته شده و پس از مرمت آن در سال 2002 برای بازدید عموم بازگشایی شده است. دیدار از موزه برادران امیدوار ما را بیشتر متوجه کار عظیم این دو رادمرد ایرانی می کند.

اگر شما تمایل دارید تا در مورد برادران امیدوار بیشتر بدانید لطفاً از وب سایت بسیار خوب برادران امیدوار به آدرس www.Omidvar-brothers.com دیدن نمایید.

تمامی تصاویر از برادران امیدوار به پایگاه اینترنتی www.Omidvar-brothers.com تعلق دارد.

اا

 

قهرمانی شطرنج نوجوانان جهان 2011

در سال 2011 برزیل برای اولین بار مسابقات قهرمانی شطرنج جوانان جهان را میزبانی کرد. این رقابت ها در شهر "کالداس نواس" که یکی از بزرگترین استراحت گاه های چشمه های معدنی آب گرم جهان را دارا می باشد، برگزار شد. این شهر دارای بیش از 80 هتل است که همگی دارای استخرهای شنا با آب گرم طبیعی هستند. منبع اصلی درآمد شهرداری کالداس نواس گردشگری و اکوتوریسم است.

سایت Chessbase می نویسد: "با آن که شطرنج ایران نمی توانست با کشورهایی نظیر روسیه در زمینه کسب مدال رقابت کند اما برخی بازیکنان این تیم از لحاظ انفرادی عملکرد چشمگیری به جا گذاشتند به ویژه در گروه پسران زیر 16 سال که سه شطرنجباز ایرانی در بین هشت نفر برتر رقابت ها قرار گرفتند.

رده بندی نهایی بخش 16 سال پسران

ا
اh
رده بندی نهایی بخش دختران 14 سال

ا

یکی دیگر از مدال آوران با افتخار ما سارا سادات خادم الشریعه با درجه 2211 بود که در بخش دختران زیر 14 سال به گردن آویز برنز دست یافت.


تیم نوجوانان ایران با هیات همراه در برزیل
من (نگارنده) نفر دوم ایستاده از سمت چپ هستم. [عکس از استاد بزرگ الشن مرادی]


سالن محل برگزاری مسابقات با بیش از 1120 شرکت کننده از 80 کشور دنیا

 

 

 

 

 

 

 

 

ا
در مراسم اختتامیه مسابقات، تندیس های زیبایی به مدال آوران اهدا شد که طرح آن از شکل مجسمه "مسیح رهایی بخش" واقع در ریودو ژانیرو الهام گرفته شده بود.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

تندیس "مسیح رهایی بخش" در ریودوژانیرو به عنوان "کورکووادو" شناخته می شود. این بنا یکی از عجایب هفت گانه جهان به شمار می رود.

پیش از رفتن به برزیل می دانستم برزیلی ها "فیجائو" «لوبیای سیاه محبوب برزیلی ها» را بسیار دوست دارند و  جایگاه خاص غذایی در برزیل دارد؛ اما نکته جالب این بود که در مدت اقامت مان در برزیل ظهر و شبی نبود که فیجائو بر سر میز غذا حضور نداشته باشد! فیجائو پای ثابت خوراکی هایی بود که آشپز هتل می پخت.
ا

یک چیز دیگر: بفرمایید یک فنجان قهوه برزیلی با گز اصفهان میل کنید! یک ترکیب دلپذیر! نوش جان!
ا
ا
ا


نیما جوانبخت، استاد فدراسیون بین المللی شطرنج
عضو تیم ملی بزرگسالان و نوجوانان ایران


برزیل Chessbase برادران امیدوار نیما جوانبخت
ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 11 بهمن ماه، 1390 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 مقاله ای از دکتر دوستکام : اسمیسلوف - صفوت!  [ سه شنبه، 10 فروردين ماه، 1389 ] 7770 مشاهده
 هنر شطرنج در گالری ساعتچی!  [ چهارشنبه، 3 آبان ماه، 1391 ] 2856 مشاهده
 ده قانون طلایی برای باخت !!  [ سه شنبه، 11 اسفند ماه، 1388 ] 13110 مشاهده
 بلاگر ها مثل سربازان شطرنج هستند !!!  [ دوشنبه، 3 تير ماه، 1387 ] 2542 مشاهده
 ماریبور- قهرمانی شطرنج نوجوانان جهان 2012  [ يكشنبه، 14 آبان ماه، 1391 ] 946 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب