چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

آچمز - پاسخ به سوالات کاربران



جناب آقای شهاب طاهری (از گیلان) سوال کرده اند که چرا ابر استاد بزرگ های شطرنج (از جمله کاریاکین، کاروآنا و ناکامورا) در مسابقات کاندیداتوری قهرمانی جهان حضور ندارند؟

پاسخ: جناب آقای طاهری، سوال بسیار بجایی بود. همانطور که می دانید این مسابقه برای تعیین فردی است که باید برای کسب عنوان قهرمانی شطرنج جهان به مصاف "ویسواناتان آناند" برود. برای بنده بخصوص عدم حضور "کاریاکین" [که فدراسیون روسیه طی چند سال اخیر بهترین تدارکات را برایش دیده تا قهرمانی جهان را به روسیه بازگرداند] بسیار عجیب بود. اما قوانین مسابقات را که مطالعه کردم متوجه شدم که ماجرا از چه قرار است. "کارلسن"، "کرامنیک" و "آرونیان" به عنوان سه نفر برتر فهرست درجه بین المللی و "سویدلر"، "گریشوک" و "ایوانچوک" به عنوان سه نفر برتر جام جهانی [تفاوت جام جهانی با قهرمانی جهان را نیز خواهم گفت] و "گلفاند" به عنوان بازنده رویارویی (مچ) قبلی قهرمانی جهان مجوز حضور در این رقابت ها را کسب نموده اند. تا اینجا شد هفت نفر، اما "تیمور رجبوف" آذری چطور به مسابقات راه یافته است!؟ پاسخ این است که یک شرکت کننده (به شرط دارا بودن درجه بالای 2700) به سلیقه میزبان مسابقات (انگلستان) اجازه حضور دارد. حالا چرا آذری و نه انگلیسی!؟ پاسخ این است که شرکت سوکار (شرکت نفت جمهوری آذربایجان) به این شرط با صرف هزینه ای هنگفت حامی مالی اصلی این مسابقات شده است که مسئولین برگزاری قبول کنند که "رجبوف" را به عنوان نماینده میزبان معرفی نمایند. حال حمایت سوکار توجیه شد!

اکنون به تفاوت مسابقات «جام جهانی شطرنج» با «قهرمانی شطرنج جهان» می پردازم که برای بسیاری از علاقه مندان سوال برانگیز است. می خواهم به طور خلاصه و به زبان ساده ماجرا را توضیح دهم. اگر اشتباه نکنم از سال 1993 بازیکنان برتر شطرنج جهان به سرکردگی "گری کاسپاروف" در اعتراض به نحوه برگزاری مسابقات قهرمانی جهان از حضور در مسابقات قهرمانی جهان که زیر نظر فیده (فدراسیون بین المللی) برگزار می شد امتناع کردند و با تشکیل اتحادیه شطرنج بازان حرفه ای خودشان اقدام به برگزاری مسابقات قهرمانی جهان کردند! از آن جا که فیده هم به برگزاری مسابقات خودش ادامه داد این اقدامات باعث شد که شطرنج جهان در هر سال دارای دو قهرمان شود! یکی قهرمان جهان انجمن شطرنج بازان حرفه ای [با حضور استادان قدرتمند] و یکی قهرمان جهان فیده [که اکثر استادان سرشناس در آن حضور نداشتند و معمولاً قهرمان مسابقات شایسته کسب این عنوان نبود] این اتفاقات هم باعث سردرگمی جامعه شطرنج و هم جامعه ورزش جهان و به تبع آن مطبوعات و رسانه ها شد. در سال 2005 "کاسپاروف" از شطرنج کناره گیری کرد و شرایط مهیا شد تا فیده بتواند چاره ای برای این مشکل بیاندیشد و سرانجام پس از کش و قوس های فراوان قرار شد فیده مسابقات قهرمانی جهان را به شکل کلاسیک [با رویارویی دوجانبه (مچ)] یعنی همان شکلی که استادان سرشناس می خواستند برگزار کند. پس از آن «مسابقات قهرمانی جهان» فیده نیز تبدیل به مسابقات «جام جهانی شطرنج» [و همچنین مرحله انتخابی مسابقات کاندیداتوری جهان] شد.

حالا یک مثال برای این که قضیه روشن تر شود. قهرمان دوره گذشته مسابقات قهرمانی شطرنج جهان چگونه انتخاب شد؟ در دوره قبلی با توجه به مقررات آن دوره، این بازیکنان جواز حضور در مسابقه نامزدها را کسب نمودند: 1- توپالف (بازنده مچ قبلی قهرمانی جهان) 2- کارلسن 3- کرامنیک (دو صدرنشین فهرست درجه بین المللی) 4- آرونیان (قهرمان جایزه بزرگ! این بعداً!!)  5- رجبوف (نایب قهرمان جایزه بزرگ) 6- گلفاند (قهرمان جام جهانی) 7- ممدیاروف (نماینده میزبان) 8- کامسکی ||| کارلسن در اعتراض به نحوه برگزاری، از حضور در این مسابقات انصراف داد و گریشوک (که نفر سوم جایزه بزرگ شده بود) بجای وی در مسابقات نامزدها (کاندیداتوری) حضور یافت که سرانجام "گلفاند" قهرمان مسابقات شد و به این ترتیب راهی رویارویی (مچ) با قهرمان جهان یعنی "آناند" شد که سرانجام این "آناند" بود که با غلبه بر "گلفاند" از عنوان قهرمانی اش دفاع کرد و قهرمان جهان باقی ماند.



ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 21 مرداد ماه، 1392 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 کیهان ورزشی شماره 3077 - 19 دی 94  [ يكشنبه، 20 دي ماه، 1394 ] 1284 مشاهده
 سيد خليل موسوي قهرمان زير 10 سال ايران  [ يكشنبه، 3 تير ماه، 1386 ] 1987 مشاهده
 جولای 2015: نگاهی به فهرست جدید فیده  [ چهارشنبه، 10 تير ماه، 1394 ] 979 مشاهده
 گزارش پایانی قهرمانی رده های سنی تهران  [ جمعه، 24 شهريور ماه، 1391 ] 3618 مشاهده
 پایان بیست و یکمین مسابقات بین المللی فجر  [ پنجشنبه، 10 اسفند ماه، 1391 ] 2718 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب