چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

آغاز فعالیت خانه شطرنج بهشهر !



 آغاز فعالیت خانه شطرنج بهشهر

رئیس هیئت شطرنج بهشهر از آغاز فعالیت خانه شطرنج این شهرستان خبر داد و گفت : این مرکز با امکانات مناسب راه‌اندازی شده و می‌تواند در حد مقدور پاسخگوی علاقه‌مندان باشد .

"رحیم عارفی" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در حال حاضر در این خانه شطرنج ۱۲میز استاندارد با کلیه امکانات مستقر شده و قصد داریم در صورت فراهم شدن بودجه مناسب این وسایل و امکانات را افزایش دهیم .

وی گفت : در اولین دوره آموزش خانه شطرنج بهشهر ۴۰نفر از افراد زیر ۱۴سال برای حضور در این کلاسها ثبت نام کرده‌اند که امیدواریم در دوره‌های آینده و با فراهم شدن امکانات مناسبتر ، افراد بیشتری در این کلاسها حضور یابند .

رئیس هیئت شطرنج بهشهر ادامه داد : در اولین دوره برگزاری این کلاسها اصول مقدماتی زیر نظر دو مربی بهشهری این رشته آموزش داده خواهد شد و در صورت پیشرفت این افراد و ترغیب برای یادگیری مقاطع بالاتر از استادان استانی این رشته استفاده خواهیم کرد.

عارفی خاطرنشان کرد که خانه شطرنج و امکاناتی را که در آن قرار گرفته با هزینه شخصی خود تهیه کرده و امیدوار است با گسترش این رشته در بین علاقه‌مندان بهشهری و جذب اعتبارات دولتی و مردمی امکانات و فضای مناسبتری را برای شطرنجبازان بهشهری مهیا سازد.

وی یادآور شد : شطرنج از ورزشهایی است که مکان و فضای خاصی برای انجام آن نیاز نیست و ما هم با همین نیت که بتوانیم جوانان را در هر مکانی که هستند برای انجام این ورزش آماده کنیم خانه شطرنج و کلاسهای آموزشی را راه‌اندازی کرده‌ایم.

رئیس هیئت شطرنج بهشهر تاکید کرد : در حال حاضر پنج شطرنجباز پسر و دو شطرنجباز دختر بهشهری در سطح ملی این رشته فعالیت می‌کنند که امیدواریم تعداد این افراد با توجه به علاقه فراوان شطرنج در بین بهشهری‌ها در سالهای آینده افزایش یابد .

 

 

تاريخچه بهشهر 

 

ناحيه بهشهر كه سابقا خرگوران نام داشت توسط شاه عباس خريداري شد و به دستور وي شهري در آنجا احداث شد. ماده ”دولت اشرف “ براي تاريخ بناي اين شهر در سال 1021 هجري انتخاب شد و شهر جديد، اشرف البلاد نام گرفت كه اقامتگاه شاه عباس اول در مازندران بود. بعد از احداث شهر، شاه عباس چندين هزار گرجي را به شهر اشرف كوچاند. شاه عباس هرگاه به مازندران مي آمد اشرف را به ديگر نقاط آن ترجيح مي داد. احتمالا اولين گروه نمايندگان سياسي انگلستان در اشرف البلاد به حضور شاه عباس رسيدند. اشرف البلاد در اثر جنگهاي داخلي حملات تركمن ها، افاغنه و حملات سپاهيان زند صدمات فراوان ديد و به طور مكرر تخريب شد. نادر شاه هنگامي كه اعزام جنگ بالزگي ها بود مدتي را در اين شهر سپري كرد. محمد حسن خان قاجار علاقه زيادي نسبت به آن داشت و غالبا در اين شهر اقامت مي كرد، سكنه اين شهر از اقوام مختلف تشكيل شده بود، ازجمله مهاجران گرجي كه شاه عباس آن ها را از قفقاز كوچانده بود، همچنين گروهي از خانواده هاي طالشي لنگران كه از سواحل درياي خزر آمده بودند و جمعي هم از ثات ها كه يكي از قبايل ايراني بود. بهشهر امروزي، شهري زيبا  و جذاب است كه آثار طبيعي و تاريخي فراوان دارد.

 

مراکز تاريخي و باستاني

كاخ صفي آباد

كاخ صفي آباد در بالاي كوهي مشرف به بهشهر قرار دارد. اين كاخ از جمله ابنيه تاريخي و باشكوه دوره صفويه است كه در دوران قاجار به علت بي توجهي به كلي ويران گرديد، ولي در عهد پهلوي به دستور رضاشاه، باهمان اسلوب و ويژگي معماري عصر صفوي دوباره سازي شد. در اين دوره همچنين محراب قديمي آن كه به مرور  زمان خراب و مسدود شده بود، مجدداً بازسازي شد.

 

عمارت و باغ صفوي ” باغشاه “

 باغ مصفا و دلفريبي كه امروزه محل شهرداري بهشهر است، همان باغشاه معروف به اشرف البلاد دوره صفوي است كه به گفته سياحان و جهانگردان پر از درختان سرو صد ساله و گلهاي آراسته بوده است. عمارت فوق در اثر بي توجهي از بين رفت و عمارت بهتري روي خرابه هاي آن احداث گرديد كه به ديوانخانه معروف شد. اين عمارت وسط باغ قرار دارد. طول آن سه برابر عرض آن است. جلو اين عمارت كاملا باز ولي در پشت و طرفين آن ديواري قرار دارد كه به وسيله پنجره هاي متعدد مستور شده است. كاخ عباس آباد نيز از آثار دوره صفوي است كه در نزديكي بهشهر قسمت هايي ازآن بجا مانده است .

 

جاذبه هاي طبيعي

 

درياچه عباس آباد

اين درياچه در ارتفاع 400 متري از سطح دريا در جنوب شرقي بهشهر ميان جنگل قرار گرفته است و به دليل ساخت و سازهايي كه شاه عباس در اطراف آن انجام داد، به نام عباس آباد معروف گشته است. وسعت آن حدود 10 هكتار و عمق آن نزديك به ده متر است. اين درياچه به دليل دسترسي مناسب سواره، محوطه اتراق، آثار باستاني، شيريني، آب و هواي مناسب، قابليت هاي توريستي فراوان دارد.

 

 

نمایی از عباس آباد بهشهر

www.achmaz.ir



ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 27 تير ماه، 1386 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 پوررمضانعلی قهرمان جام رمضان استان گیلان  [ شنبه، 15 مرداد ماه، 1390 ] 2200 مشاهده
 مسابقات انتخابي تيم ملي جهت اعزام به ماکائو  [ دوشنبه، 1 مرداد ماه، 1386 ] 1272 مشاهده
 پوررمضانعلی فاتح ششمین دوره جام لیان  [ چهارشنبه، 21 آبان ماه، 1393 ] 3699 مشاهده
 آغاز مسابقات جام طاق بستان در کرمانشاه  [ شنبه، 11 شهريور ماه، 1391 ] 2618 مشاهده
 يك استاد فيده ديگر به جمع ايرانيان اضافه شد  [ چهارشنبه، 19 دي ماه، 1386 ] 1319 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب