خوش آمدید
چهارشنبه، 5 ارديبهشت ماه، 1403
چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

خبر بد: شطرنج از حضور در المپیک 2020 بازماند

شطرنج از حضور در المپیک 2020 بازماند / منصوری گزارش می دهد



 به نظر می رسد فدراسیون بین المللی شطرنج موسوم به «فیده» رویکرد مناسب و کارایی برای متقاعد کردن مسئولان کمیته بین المللی المپیک در پیش نگرفته است. از بخت بد شطرنج نیز، این رشته در کشور ژاپن که میزبان المپیک 2020 است آنچنان محبوب و رایج نیست و همین موضوع را می توان یکی از دلایل مهم عدم راهیابی این رشته به لیست کوتاه دانست. کشور پر جمعیت 128 میلیون نفری ژاپن تنها 73 شطرنج باز درجه دار فعال!!! دارد و در مکان نودم رده بندی فدراسیون بین المللی شطرنج است. طولانی بودن مدت برگزاری مسابقات شطرنج همواره از موانع حضور رشته ی «شطرنج» در بازی های المپیک عنوان شده که به نظر می رسد با برگزاری مسابقات به روش «سریع» و «بلیتس» این موضوع قابل حل است.

"مسعود منصوری" [همکار جدید ما در سایت آچمز] گزارش می دهد:


همانطور که پیش بینی می شد:
شطرنج از حضور در المپیک 2020 بازماند

با وجود این که رشته ی «شطرنج» جذابیت روبه افزایشی در جهان دارد این رشته از حضور در المپیک 2020 توکیو بازماند.

تلاش «شطرنج» برای گنجانده شدن در بازی‌ های المپیک سال 2020 شکست خورد، در حالی‌ که «بیسبال»، «کاراته» و «موج سواری» به فهرست کوتاه ورزش‌ هایی که احتمالاً به این بازی‌ ها اضافه خواهد شد راه یافتند. 


کشور ژاپن در شطرنج صاحب نام نیست و در مکان نودم رده بندی فدراسیون بین المللی قرار دارد

کمیته بین المللی المپیک (IOC) فهرست نهایی رشته هایی را که منتظر ورود به بازی های المپیک 2020 توکیو هستند را اعلام کرد از میان 26 رشته، 8 رشته ی «بیس‌بال/سافت‌بال»، «بولینگ»، «کاراته»، «رولر اسکیت»، «کوه‌ نوردی و صعود‌های ورزشی»، «اسکواش»، «موج‌ سواری» و «ووشو» به لیست کوتاه راه یافتند.

میزبان بازی های المپیک می تواند از این ورزش ها یک یا چند رشته را که محبوبیت بیشتری در کشور خود دارد را انتخاب کند.

مسئولان برگزاری المپیک توکیو پیش از این اعلام کرده بودند، رشته هایی را ترجیح می دهند که در ژاپن محبوبیت دارند و به منظور جلوگیری از هزینه های مضاعف، نیازی به ساخت ورزشگاه جدید نداشته باشند.

«شطرنج»، «اسنوکر»، «فوتبال آمریکایی»، «بولز»، «ورزش های هوایی»، «بریج»، «رقص ورزشی»، «فلوربال»، «فریزبی» یا دیسک پرنده، «کرفبال»، «نتبال»، «جهت‌ یابی»، «چوگان»، «راکتبال»، «سومو»، «طناب‌ کشی»، «ورزش‌ های زیر‌ آبی» و «اسکی روی آب»، 18 رشته ورزشی هستند که به این بازی‌ ها اضافه نشدند.

هر هشت فدراسیون راه یافته به لیست کوتاه اینک به مرحله دوم فرآیند تقاضا برای راهیابی به بازی‌ ها رسیده‌ اند که شامل ارائه دادن جزییات بیشتری تا تاریخ 22 ماه جولای است، پیش از آن که توجیهات لازم برای شرکت کردن خود دراین بازی‌ ها را به طور مختصر در تاریخ هفتم و هشتم ماه اوت به سازمان دهندگان بازی‌ ها ارائه دهند.

بخشی از اصلاحاتی که "توماس باخ" رئیس کمیته بین المللی المپیک (IOC) سال گذشته آغاز کرد، به میزبانان بازی‌ های المپیک این فرصت را می‌دهد که یک یا چند بازی پر‌طرفدار در کشور‌های خود را در بازی‌ های المپیک شرکت دهند تا تعداد تماشاگران را افزایش دهند و اسپانسرهای بیشتری را جذب کنند.

هدف از اضافه شدن رشته های جدید به المپیک 2020 توکیو، پیشرفت جنبش المپیک و درگیری بیشتر مردم ژاپن و تماشاگران در سراسر جهان با بازی های المپیک است.

از آخرین باری که قاره آسیا درسال 2008 در شهر پکن میزبان بازی‌های المپیک تابستانه بود تا به حال، به نظر می آید احتمال بازگشت «بیسبال» و «سافتبال» ، که تحت پوشش کنفدراسیون بین المللی بیسبال و سافتبال قرار دارند، به بازی‌های المپیک از تمام رشته‌ها بیشتر باشد.

«کاراته» هرگز در المپیک حضور نداشته است در حالی که «جودو» به عنوان دیگر هنر رزمی نخستین بار در سال 1964 که توکیو میزبان بود، در برنامه المپیک جای گرفت و از سال 1972 در تمامی ادوار حضور داشته است.  

رشته «موج سواری» بعد از تشکیل شدن کمپین های متعدد به لیست اضافه شد. اضافه شدن این رشته به المپیک از نظر تجاری سودمند به نظر می رسد.

در ماه سپتامبر، برگزارکنندگان به IOC توصیه می‌ کنند یک یا تعداد بیشتری از رشته های موجود در لیست موسوم به «لیست کوتاه» در بازی‌ های المپیک سال 2020 گنجانده شود، و تصمیم نهایی در ماه اوت سال 2016 اتخاذ می‌ گردد.


رشته‌هایی که به لیست کوتاه راه یافتند:

بیسبال/سافتبال: تقاضای مشترک برای حضور بیسبال مردان و سافتبال زنان. هر دو ورزش در ژاپن بسیار پرطرفدارند.

بولینگ: بولینگ، که نباید آن را با بولز اشتباه گرفت، شامل بولینگ با 10 میله چوبی و 9 میله چوبی است. مقامات مربوطه، در حمایت از تقاضای ژاپنی‌ها برای شرکت این بازی‌ها در المپیک، بیش از یک میلیون امضا از مردم این کشورجمع‌آوری کردند

کاراته: در بازی‌های المپیک تاکنون کاراته گنجانده نشده است. جودو، همتای بومی کاراته در ورزش‌های رزمی، اولین بار در سال 1964، که توکیو میزبان بازی‌های المپیک بود، به این بازی‌ها راه یافت، و از سال 1972 به بعد همواره در بازی‌های المپیک گنجانده شده است.

رولر اسکیت: هیئت حاکمه این رشته بر ورزش‌ هایی مانند «رولر هاکی» و «اسکیت هنری» نظارت دارد.

کوه‌ نوردی و صعود های ورزشی: در سال گذشته، IOC رشته کوه‌ نوردی و صعود ورزشی را به صورت رشته‌ ورزشی نمایشی در بازی‌ های المپیک جوانان در شهر نانجینگ کشور چین انتخاب کرد.

اسکواش: این رشته برای حضور در المپیک 2020 پذیرفته نشد، اما در ژاپن این ورزش سنتی دیرینه دارد، از جمله ساتومی واتانابه و ریونوسوکه تسوکوئه از قهرمانان جوان برجسته این رشته در جهان هستند.

موج‌ سواری: انجمن بین المللی موج‌ سواری قرارگرفتن این رشته در فهرست کوتاه را « نقطه عطفی» نامید، و ادعا می‌کند این رشته ورزشی «آمیزه‌ای بی‌ نظیر و مدرن از اجرا، سبک و فرهنگ والا را به نمایش می‌ گذارد.»

ووشو: این رشته، که معمولاً آن را کونگ- فو می‌نامند، واژه‌ای عمومی برای مهارت های عمده ورزش‌ های رزمی‌است که منشا آن ها کشور چین است و در آنجا توسعه یافتند.

 

مسعود منصوری (بوشهر - ایران)
دبیر و کارشناس ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، مربی و داور رسمی شطرنج، قهرمان شطرنج فرهنگیان کشور، شش سال قهرمان شطرنج دانشجویان منطقه 1 کشور، مربی شطرنج دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر - شاعر و نویسنده ی کتاب «رخ زیبای تو»



شطرنج در المپیک المپیک بازی های المپیک بازیهای المپیک ژاپن شطرنج در ژاپن مسعود منصوری بوشهری
ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 2 تير ماه، 1394 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

Admin , nedabani , Jamshid

مرتبط باموضوع :

 گزارش پایانی آچمز از مسابقات آزاد تایلند 2015  [ دوشنبه، 31 فروردين ماه، 1394 ] 1865 مشاهده
 طاهباز قهرمان جدول استادان یادبود جعفروف  [ پنجشنبه، 21 دي ماه، 1396 ] 1459 مشاهده
 مگنوس کارلسن قهرمان شطرنج جهان باقی ماند  [ پنجشنبه، 11 آذر ماه، 1395 ] 174267 مشاهده
 قهرمانی طباطبایی در کراکوف لهستان  [ يكشنبه، 11 تير ماه، 1396 ] 1141 مشاهده
 قائم مقامی در مسابقات بین المللی فجیره  [ چهارشنبه، 24 آبان ماه، 1391 ] 4726 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب