چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

گزارش دوازدهمين دوره قهرماني بانوان آسيا

 

 



آچمز تقدیم می کند :

گزارش دوازدهمین دوره مسابقات قهرمانی شطرنج بانوان آسیا

دوازدهمين دوره رقابت‌هاي شطرنج قهرماني بانوان آسيا با حضور 32 شطرنجباز برگزار شد كه در پايان تانیا ساچدف استاد بزرگ شطرنج هند با كسب 5/6 امتياز در صدر قرار گرفت ، لوفی روآن چيني با همين امتياز و پوئن شكني كمتر دوم شد و استاد بزرگ ويتنام با 6 امتياز در رده سوم قرار گرفت .
رقابت‌هاي قهرماني شطرنج بانوان آسيا با حمايت كفش ملي و حضور 32 شطرنجباز از كشورهاي چين
، ويتنام ، ‌مغولستان ،‌ لبنان ، هندوستان و ايران در محل فدراسيون شطرنج با حضور 12 استاد بزرگ ، ‌5 استاد بين المللي و 6 استاد فيده طی 9 دور به روش سوئیسی برگزار شد .

سه نفر اول به ‌این مسابقات سهمیه حضور در مسابقات جام جهانی بانوان را بدست آوردند و در مجموع به‌نفرات اول تا دهم اين رقابت‌ها 10000 دلار جايزه نقدي اهدا گردید .

 این مسابقات برای اولین بار در تاریخ شطرنج کشور در حالی برگزار شد که داوری مسابقات به غیر از سر داور به عهده خود بانوان عزیز کشورمان بود که این خود نشان از پیشرفت داوری بانوان ایران دارد .

در این مسابقات به همت مسئولین شطرنج کشور در عرصه کادر برگزاری مسابقات و همچنین کادر داوری ، جوانگرائی بسیار مشهود بود که این عزیزان و مخصوصا جوانان با سعی و تلاش بی دریغ خود پاسخ بسیار محکمی به این اعتماد دادند .

کادر داوری این مسابقات به نظر این جانب یکی از بهترین کادر های داوری در تاریخ شطرنج کشور به شمار می رفت . اعتقاد ، ایمان ، صفا و صمیمیت ، دوری از نفاق و دشمنی های کهنه و زهر آگین ، کاردانی و تسلط از ویژگی های این کادر بود .

حمید رضا پورشاهماری وظیفه بسیار مشکل سرداوری این مسابقات را که یکی از معتبر ترین رقابت های کل دوران شطرنج ایران از آغاز تا کنون به شمار می رفت را به عهده گرفته بود که کاملا سربلند از آن خارج شد .

حضور دوباره ی گنجی پنهان ، بانوی با تجربه و شخیص خانم مریم شهیدیان که در این چند سال اخیر به ندرت نامی از ایشان در عرصه شطرنج کشور شنیده بودیم ، بسیار خوشحال کننده بود .

حضور داوران با تجربه و با دانشی همچون خانم ها میترا سعیدی آذر ، رینا فقیه ، اعظم صادق نژاد ، طاهره عبدی در کنار هم و کار کردن در صمیمیت کامل و بدون بروز کوچکترین مشکل خاصی ، کاملا قابل لمس بود .

حضور مهرداد پهلوان زاده که پای خود را از ایران فراتر گذاشته و فردی کاملا شناخته شده در شطرنج آسیا و جهان به شمار می رود نیز قوت قلبی بود .

به همگی آنها خسته نباشید می گوئیم .

 

شنیدم که بعضی ها بازیکنانمان را بی تعصبی و ساده انگاری محکوم کردند که این موضوع قلب مرا به درد آورد .

کدام بی تعصبی ، کدام ساده انگاری ...

حداقل ضربه ای که این بازیکنان متحمل شدند  ضعف اعصاب ، کاهش وزن و سرخوردگی بود .

سرخوردگی نه از نتایج ، سرخوردگی از مقایسه امکانات خود با حریفان

تازه امسال فدراسیون شطرنج با آخرین توان خود از بانوان حمایت کرده بود ولی همچنان تفاوت ها آشکار  ...

به یاد ندارم که در سالهای اخیر در سایت های مختلف شطرنجی ، مسابقه معتبری را بدون حضور قهرمان این مسابقات تانیا ساچدف دیده باشم ...

و خواهش می کنم کمی به یاد بیاورید که نفر دوم این مسابقه لوفی روآن چینی درست چند روز قبل از شروع این رقابت ها ، به دعوت کشور روسیه مهد شطرنج جهان در قالب تیم ملی چین به مصاف تیم ملی بانوان روسیه رفته بود .

وی در آنجا پس ار انجام 10 بازی بسیار مشکل با تمامی اعضای تیم ملی قدرتمند روسیه با کسب سه پیروزی و شش تساوی (بدون شکست !) ، 6 امتیاز به دست آورد و بهترین عملکرد را ار آن خود ساخت .

 

 

آتوسا در صورت پیروزی به روی سکو می رفت !!!

آتوسا پورکاشیان از اعتبار شطرنج ایران در این مسابقات به خوبی دفاع کرد به طوری در دور آخر در صورت پیروزی در برابر نایب قهرمان این مسابقات (لوفی روآن) به روی سکو می رفت . بلی به روی سکوی می رفت ...

حتی آرزوی به روی سکوی رفتن نماینده ای از ایران در این مسابقات فوق العاده مشکل و سخت در شروع رقابت ها برای ما آرزو بود ...

آتوسا تمامی تلاش خود را به کار بست و به نوعی از جان خود مایه گذاشت .

وی قصد داشت غیر ممکن را به ممکن تبدیل سازد ، چندین استاد بزرگ قدرتمند را در این مسابقات در هم کوبید ، ولی نشد .

از او به خاطر دفاع از اعتبار شطرنج میهنمان و این تلاش غیرتمندانه ممنونیم .

 

 

عنوان استاد بزرگی ، سکوی پرتاب یا بلای جان !؟

شنیده ام  که گفته شده ، شادی شاد ما را غمگین کردند . در جواب بگویم تنها کسی که شادی شاد ما را غمگین ساخته ، خود شادی است و نه کس دیگری ...

ای کاش شادی ما چند سال دیرتر به مقام استاد بزرگی دست می یافت و آن وقت می دیدید که پیشرفت ها و موفقیت های وی در قیاس با اکنون چه فرق بزرگی می کرد .

چقدر خوشحال شدیم که شادی استاد بزرگ شده است و کل ایران در آن زمان چقدر به خاطر داشتن چنین شیرزنی به خود بالید . ولی آیا اگر می دانستیم که این عنوان بلای جان او خواهد شد باز هم خوشحال می شدیم .

مسابقات متعددی را که تنها استاد بزرگ بانوی کشورمان نیز در آن حضور داشته به یاد می آورم .

بسیار دیده ایم که شادی در دور دوم ، سوم و یا چهارم ( حتی در مسابقات سریع ! ) انصراف خود را از ادامه مسابقات اعلام داشته است .  پس آن شادی نترس و جنگجو کجاست . آن شادی که پس از باخت نیرویش دو برابر می شد . شادی در این مسابقات تا جائی که من مشاهده کردم در تمامی بازی ها وضعیت برنده داشت حتی در مصاف با  یک استاد بزرگ قدرتمند هندی مات در دو حرکت را هم از شدت استرس ندید !!!

نمی دانید وقتی شادی در دور اول این مسابقات ، استاد بزرگ قدرتمند مغولستانی با درجه 2405 را در هم کوبید چه احساس غروری به شطرنج دوستان دست داد ولی افسوس که ...

ترس از باخت مانند خوره روحش را می ساید و همیشه این موضوع باعث می شود که ما زیاد بشنویم که شادی قصد انصراف دارد و یا انصراف داده است ...

همین موضوع شادی ما را غمگین و غمگین ترمی سازد .  او باید هر طور که شده از این بحران بیرون بیاید .

و همه می دانیم که با ذهن غمگین نمی شود به بازی شطرنج پرداخت ، این بازی ، بازی عشق و اندیشه است . مسلما نمی شود . با ابن همه او در این مسابقات در پاره ای از اوقات که استرس نداشت ، قدرت واقعی خود را به نمایش گذاشت .

به امید بازگشت وی به شرایط آرمانی ...

  

چه مربی ای دلسوز تر از همسری قهرمان  

درباره شایسته قادرپور باید بگویم که هیچ گاه پیروزی قاطع دور اول او بر استاد بزرگ قدرتمند چینی (وانگ یو) را از یاد نخواهم برد .

ای کاش نیرو برای وی باقی می ماند و او همچنان با تسلط کامل به بازی ها ادامه می داد .

شاید هم اگر همسر وی ( استاد بزرگ احسان قائم مقامی ) که برای شرکت در مسابقات هشتصدمین سالگرد شهر تاریخی لیورپول به انگلستان سفر کرده بود به جای این سفر ، در کنار همسرش در این مسابقات حساس باقی می ماند ، وی حداقل از نظر شرایط روحی در وضعیت بهتری قرار می گرفت . چه مربی ای دلسوز تر از همسری کاردان و قهرمان 

او نیزدر حد توان شایستگی های خود را در این مسابقات ثابت کرد . برای او آرزوی توفیق روزافزون داریم .

 

 

شیرین غمگین همه را خوشحال کرد !!!

شیرین که به علت بد حالی پدرش و شرایط بد روحی در چندین مسابقه ی پیاپی ، خوب ظاهر نشده بود این بار عملکرد نسبتا قابل قبولی از خود ارائه کرد .

کسب نیم امتیاز از از شش بازی در مسابقات فکری انتخابی تیم ملی ایران برای اعزام به ماکائو و همچنین پذیرا شدن هشت شکست پیاپی در مسابقات برق آسای همین رقابت ها ، خود گواه بر شرایط بد روحی این شطرنج باز با اخلاق تهرانی بود .

ولی وی با ارائه بازی های قابل قبول در این مسابقات تمامی شطرنج دوستان را خوشحال نمود .

شیرین که یکی از با تجربه ترین ملی پوشان کشور است که در طول سال های متمادی فراز و نشیب های زیادی را در پرونده خود ثبت کرده است . امیدواریم وی از این به بعد با آرامش خاطر ، قدرت واقعی خود را به نمایش بگذارد .

شایان ذکر است ، وی در دور آخر مسابقات در یک بازی جالب در برابر شایسته قادرپور به پیروزی رسید .

 

 

غزل حکیمی فرد آینده شطرنج ایران

آینده شطرنج کشور در دستان غزل حکیمی فرد است . هر گاه هو ییفان چینی ( نونهال 13 ساله چینی که در لیست درجه بین المللی فیده ، نفر دوم دختران جهان است) را در سایت های مختلف مشاهده می کنم نا خود آگاه به یاد غزل می افتم .

دارنده مدال آسیایی دختران زیر 14 سال آسیا در این رقابت ها ، بازی های قابل قبولی را ارائه کرد و امیدوارم این روند رو به رشد ، هر چه زودتر به ثمر بنشیند .

لازم به ذکر است ، بنا بر قانون در تمام رقابت های ورزشی می بایست یک پزشک مخصوص در محل مسابقات از آغاز تا پایان رقابت ها حاضر باشد که فدراسیون شطرنج در این مسابقات از حضور مادر غزل حکیمی فرد ، سود جست .

 

 

شهره بیات یک متخصص سختگیر !!!

شهره بیات هم که کم کم از او باید به عنوان یک متخصص در قهرمانی کشور در رده های سنی یاد شود در این مسابقات ، حرف هائی برای گفتن داشت .

به یاد داشته باشید تساوی در برابر یک استاد بزرگ با درجه بین المللی 2405 به هیچ عنوان کار ساده ای نیست .

به گمانم قهرمان زیر بیست ساله های کشورمان این مسابقات را تدارکی برای شرکت در مسابقات قهرمانی رده های سنی جهان به حساب آورد .

البته کمی از توان و استعداد بالقوه وی نیز به جای صفحه شطرنج ، بر سر پافشاری بر سر همراهی مربی دلخواه خود در مسابقات قهرمانی جهان از دست رفت . امیدوارم شهره حرفه ای تر به شطرنج نگاه کند و این را بداند که دنیا به آدم های سخت گیر ، سخت می گیرد .

به امید موفقیت و افتخار آفرینی وی در مسابقات قهرمانی جهان

 

 

ساره تاجیک دور یا نزدیک !؟

ای کاش ساره ی با استعداد و با هوش ، کمی شطرنج را جدی تر دنبال نماید . وی یا دور است یا نزدیک ...

شنیدن " یکسال از میادین شطرنجی دور بودم " از زبان او که فاصله زیادی با قهرمانان بانوان کشور عزیزمان ندارد جای بحث دارد که از حوصله این مطلب خارج است ...

فکر می کنم پیروزی زیبای وی بر استاد بین المللی لبنانی کناریک مرادیان خاطره خوشی در زندگی شطرنجی وی باشد .

کناریک پیش تر در مسابقات بین المللی ابوظبی هم آتوسا را شکست داده بود و هم شادی را . 

به ساره نیز خسته نباشید می گوئیم .

 

سبک مجزای مونا سلمان ماهینی

به نظر می رسد کلا سبک مونا سلمان ماهینی با دیگر بانوان ایرانی فرق دارد . مونا در یک مسابقه یا بسیار عالی ظاهر می شود و یا متاسفانه ...

وی که همین سال پیش با ارائه بازی های فوق العاده محکم و فراموش نشدنی در مسابقات قهرمانی تیمی آسیا ، گردن آویز طلای آسیا را از آن خود ساخته بود به هیچ وجه در این مسابقات انتظارات را برآورده نساخت .

به قول خودش تنها نتایج کسب شده یک تورنمنت هیچ گاه گویای سطح یک شطرنجباز نمی تواند باشد .

به هر حال وی که بیشتر از شطرنج درگیر مسائل درسی خود بود در این حین موفق به کسب لیسانس کامپیوتر شد . به او تبریک می گوئیم .

 میترا جچازی پور نیز در یک اقدام عجیب و بحث برانگیز به علت خستگی  ( و یا شاید خدشه دار نکردن عملکرد فوق العاده اش در مسابقات انتخابی ماکائو ) از شرکت در این مسابقات ممانعت به عمل آورد !!!

 

مراسم اختتامیه ای که هنوز از آن صحبت می شود !!!

در مراسم اختتامیه این مسابقات که با حضور ریاست کنفدراسیون شطرنج آسیا شیخ خلیفه سلطان آل نهیان انجام می پذیرفت  ، در یک اقدام پسندیده از سوی فدراسیون شطرنج به نوعی از پدر شطرنج ایران جناب آقای عبدالحسین نوابی تقدیر به عمل آمد .

آقای نوابی که خود عضو تیم ملی ایران بوده ، زمانی ریاست فدراسیون شطرنج را نیز برعهده داشت و همینطور قهرمانی همچون شیرین نوابی را به شطرنج میهن عزیزمان هدیه کرده است .

بسیاری از کتب شطرنجی موجود در ایران در مقایسه با کتبی که این استاد عزیز گرد آوری کرده اند ارزش خود را از دست می دهند .

وی که اکنون از نظر سلامتی در شرایط خوبی به سر نمی برد محتاج دعای تمامی شطرنج دوستان می باشد . به خاطر داشته باشید که ما و شطرنج کشورمان همه مدیون این مرد فرهیخته هستیم . ( ذکر شفا 1001 بار " یا واحد " )

 همچنین از آقای علی رضا شفیعی بازیکن اسبق تیم ملی ایران به عنوان نویسنده نمونه تقدیر به عمل آمد . دوقلوهای "مسابقات بزرگ"  را که به یاد می آورید . اگر این دو کتاب را در قفسه کتابخانه خود ندارید به نوعی به عنوان یک شطرنج باز مرتکب گناه بزرگی شده اید !!!

شاید بتوانم بگویم برای هر کدام از این کتاب ها عمری صرف شده است . بنده حقیر از زمانی که ایشان را می شناسم در حال گرد آوری مطالب و عکس های تاریخی مختلف برای این گنجینه نفیس بوده اند .

اگر این گنجینه از زبان پارسی به زبان های دیگر دنیا برای استفاده همه شطرنج دوستان جهان ترجمه شد ، اصلا تعجب نکنید .

 از آقای احمد رضایی داور فیده زحمتکش مازندرانی کشورمان هم که به یاری خداوند مهربان ، دوباره سلامتی خود را باز یافته است به عنوان داور تقدیر به عمل آمد . از آقایان هاملت تومانیان به عنوان مربی ، مهدیه کریمی فرد به عنوان روابط عمومی و بهنوش بنکدار فرزند مرحوم هادی بنکدار هم به عنوان چهره ای موفق در خانواده شطرنج قدردانی شد و پرونده این مسابقات تاریخی که برای اولین بار در ایران برگزار می شد بسته شد .

 مدیر و هیئت تحریریه سایت آچمز

 

 برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید

 

مراسم اهدای جوایز با حضور ریاست کنفدراسیون آسیا

 

استاد بزرگ تانیا ساچدف ، قهرمان بانوان آسیا شد

www.achmaz.ir

 

 



ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 2 مهر ماه، 1386 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 آغاز نخستین دوره مسابقات شطرنج جام بوکان  [ دوشنبه، 30 آبان ماه، 1390 ] 3743 مشاهده
 تساوي الشن در برابر استاد بزرگ مالاخاتكو  [ چهارشنبه، 12 تير ماه، 1387 ] 1284 مشاهده
 Chess in Iran - Players and venues of the national league  [ سه شنبه، 4 تير ماه، 1387 ] 2746 مشاهده
 خبري خوش - ابراهيم زاده از رساله اش دفاع كرد  [ چهارشنبه، 2 ارديبهشت ماه، 1388 ] 2933 مشاهده
 آئین نامه مسابقات بين المللي آذربايجان غربي  [ جمعه، 15 تير ماه، 1386 ] 1289 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب