چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

مسابقات قهرماني تيمي 2007 آسيا

 



پانزدهمین دوره

مسابقات قهرمانی تیمی آسیا

سرانجام پانزدهیمن دوره مسابقات قهرمانی تیمی 2007 آسیا در سال 2008 میلادی در کشور هند آغاز گردید !

ساعتی پیش ، دور اول این مسابقات در دو بخش مردان و بانوان با حضور تیم های ملی کشور عزیزمان در هند برگزار شد و در پایان نتایج زیر حاصل گردید :

 

قهرمانی تیمی مردان آسیا

در این بخش 8 تیم از 7 کشور آسیایی چین ، هند ، ویتنام ، ایران ، ازبکستان ، سریلانکا و افغانستان حضور دارند . (در این مسابقات دو تیم از کشور هند به نام های آبی و قرمز حضور دارند)

تیم ملی کشورمان در دور اول این رقابت ها به مصاف تیم بی ادعای افغانستان رفت و در کمال ناباوری در حالی که هر نتیجه ای به غیر برد 4 بر صفر ایران تصور نمی شد ، تیم افغانستان یک امتیاز ارزشمند را از تیم ملی کشورمان دریغ کرد !

روی میز یک ، اولین استاد بزرگ تاریخ کشورمان احسان قائم مقامی در برابر حریف بی درجه خود "فرازی خیبر" به پیروزی رسید .

همچنین آخرین استاد بزرگ کشورمان مرتضی محجوب روی میز دو ، بر حریف بی درجه خود "شریفی عزیز" فائق آمد .

روی میز سه استاد بین المللی با تجربه کشورمان مرتضی دربان که در آخرین دقایق به عضویت تیم ملی کشورمان در آمده بود حریف بی درجه خود "آنیت طه" را در هم کوبید .

اما روی میز چهار مسابقات استاد بین المللی شجاعت قانع که حدنصاب های استاد بزرگی خود را نیز تکمیل نموده است ، ناباورانه نتیجه را به "فدائی حبیب اله" (بی درجه) واگذار نمود .

در دیگر دیدارها تیم ازبکستان با نتیجه 4 بر صفر از سد تیم ضعیف سریلانکا گذشت و تیم چین در برابر تیم ویتنام با نتیجه 2 – 2 متوقف شد .

دیدار تیم های هند آبی و قرمز نیز با نتیجه تساوی 2 – 2 به پایان رسید .

بدین ترتیب تیم ملی کشورمان با پیروزی 3 بر 1 در مقابل تیم افغانستان پس از ازبکستان 4 امتیازی در مکان دوم جدول رده بندی مسابقات قرار گرفت .

برای مشاهده نتایج مسابقات  اینجا  کلیک کنید

 

 

قهرمانی تیمی بانوان آسیا

در این بخش 8 تیم از 6 کشور آسیایی چین ، هند ، ویتنام ، ایران ، ازبکستان و سریلانکا حضور دارند . (در این مسابقات سه تیم از کشور هند به نام های آبی ، قرمز و سبز حضور دارند) .

تیم ملی کشورمان در دور اول این رقابت ها به مصاف تیم نه چندان نیرومند سریلانکا رفت و همانطور که انتظار می رفت با نتیجه قاطع 3 بر صفر به پیروزی رسید .

روی میز یک ، استاد بین المللی بانوان کشورمان آتوسا پورکاشیان در برابر "اومشا" (1886) به پیروزی رسید .

استاد بزرگ بانوان شادی پریدر نیز روی میز دو ، بر "راناسینقه" (1835) چیره شد و استاد بین المللی بانوان کشورمان شایسته قادرپور روی میز سه از سد "راجاپاکشا" (1827) گذشت .

در دیگر دیدار ها تیم هند قرمز که تیم اول این کشور محسوب می شود بر هند سبز غلبه کرد .

تیم چین با نتیجه قاطع 3 بر صفر ، تیم هند آبی را در هم کوبید و تیم ویتنام در برابر ازبکستان به نتیجه تساوی رضایت داد .

بدین ترتیب تیم ملی کشورمان با پیروزی 3 بر صفر در مقابل تیم سریلانکا ، به همراه تیم های چین و هند قرمز مشترکا در صدر جدول رده بندی مسابقات قرار گرفت .

برای مشاهده نتایج مسابقات  اینجا  کلیک کنید

 

سایت رسمی مسابقات :

قهرمانی تیمی آسیا

2007 - هند

 

و اما تاریخچه مسابقات قهرمانی تیمی آسیا :

پانزدهمین دوره مسابقات شطرنج قهرمانی تیمی آسیا در کشور هند در حال برگزاریست و تیم های ملی ایران با ترکیب قائم مقامی ،محجوب ، نصری ، قانع و دربان در گروه پسران و پورکاشيان ، پریدر ، قادرپور و نوابی در گروه دختران به مصاف حريفان آسيايی می روند . در اینجا مروری داریم بر نتایج تیم ملی مردان ایران در دوره های گذشته مسابقات قهرمانی تيمی آسيا .

اولین حضور ایران باز می گردد به نهمین دوره مسابقات که در سال 1991 در پنانگ مالزی برگزار شد . تیم ملی ایران که پس از بازگشایی فدراسیون شطرنج حضور قابل قبولی در المپیاد 1990 داشت ، با دو تغییر عازم پنانگ شد.  عفتیان و صفر زاده جایگزین کهیایی و ماموری شدند تا به همراه هرندی ، مومنی ، خاکپور و آریانژاد برای اولین بار حضور در مسابقات تیمی قهرمانی آسیا را تجربه کنند .
تیم ایران در آن رقابتها نتایج خوبی کسب نکرد و در نهایت با 19.5 امتیاز از 9 دور رقابت در میان 18 تیم دهم شد . شکست 4 بر صفر مقابل میانمار ، 3 بر 1 مقابل یمن و و 3.5 بر 0.5 مقابل تیم دسته چندم هند از نتایج ضعیف تاریخ شطرنج ایران محسوب می شود . آن سال چین با 29 امتیاز قهرمان شد و فیلیپین و هند دوم و سوم شدند .


دو سال بعد تیم ایران با ترکیبی از جوان ها و با تجربه ها بار دیگر به مالزی و این بار پایتخت آن یعنی کوآلالامپور پای گذاشت . آریانژاد ، ماموری و لنجانی در کنار سه جوان جویای نام اعتمادی ، محبی و شفیعی تیم ملی ایران را تشکیل می داند . تیم ما با 2 روز تاخیر وارد کوآلالامپور شد تا امتیاز کامل دور اول را از دست بدهد و در دور دوم تنها 2 امتیاز از قرعه استراحت کسب کند . ایران در این مسابقات نیز موفق نبود و گرچه در دور آخر پیروزی 4 بر صفر شیرینی مقابل ژاپن کسب کرد اما در نهایت با 16.5 امتیاز در میان 19 تیم جایگاهی بهتر از سیزدهم کسب نکرد . تازه واردهای آسیایی حاکم مطلق مسابقات آن سال بودند . قزاقستان اول شد ، ازبکستان بر سکوی دوم ایستاد و فیلیپین در جای سوم قرار گرفت .


در سال 1995 سنگاپور میزبان 20 تیم آسیایی بود . ایران این بار با نسل جدید شطرنجبازان خود عازم یازدهمین دوره رقابتها شد . قربانی ، عطری ، شفیعی ، ملاحی و باقری اعضای تیمی را تشکیل می دادند که در نهایت با 19.5 امتیاز در مکان هشتم آسیا ایستاد . فیلیپین ، چین و ازبکستان مقام های اول تا سوم را کسب کردند .


تیم های قاره کهن برای دوازدهمین دوره مسابقات 4 سال انتظار کشیدند . در سال 1999 شنیانگ چین پذیرای 16 تیم آسیایی بود . تیم ایران را قائم مقامی ، قربانی ، ملاحی ، عباسی فر و شفیعی تشکیل می دادند که البته شفیعی به عنوان مربی در کنار تیم بود و چون ایران بازیکن ذخیره نداشت نام او به عنوان بازیکن ذخیره رد شده بود . در نهایت بچه های ما با 20.5 امتیاز نهم شدند . این بار ازبکستان در یک رقابت فشرده از قزاقستان پیشی گرفت و اول شد ، قزاقستان به مدال نقره رسید و هند سوم شد . میزبان که با سه تیم در رقابتها حاضر شده بود توفیقی کسب نکرد و هر سه تیم چین پنجم تا هفتم شدند .


بچه های ایران در آن سال نتایج خوبی کسب کردند . از جمله در دور دوم در یک دیدار به یاد ماندنی موفق شدند قهرمان رقابتها یعنی ازبکستان را 2.5ر بر 1.5 مغلوب کنند . این تنها باخت ازبکها در رقابتها بود . پیروزی 3 بر 1 مقابل ویتنام نیز از دیگر نتایج خوب ما بود . با توجه به اینکه 3 تیم از چین در بازیها حاضر بودند و هر سه بالاتر از ما ایستادند ، به نوعی ایران مقام هفتم آسیا را کسب کرد .


سیزدهمین دوره مسابقات در سال 2003 در جودپور هند برگزار شد و تنها 13 تیم از 11 کشور آسیایی در رقابتها شرکت کردند . ایران با ترکیب قائم مقامی ، محجوب ، قانع ، دربان و روغنی به مصاف حریفان رفت و با 17.5 امتیاز بار دیگر نهم شد . چین که در کشور خود نتوانسته بود مقامی کسب کند ، این بار طلا گرفت ، تیم اول هند به مدال نقره رسید و تیم سوم ميزبان سوم شد . قزاقستان نیز درجای چهارم قرار گرفت ولی مدال برنز را به قزاقها دادند .


اما در سال 2005 کشورمان برای اولین بار میزبانی رقابتهای قهرمانی تیمی آسیا را بر عهده گرفت . به هیچ وجه از این رقابتها استقبال خوبی نشد و تنها 4 کشور خارجی تیم های خود را به اصفهان فرستادند تا در کنار 2 تیم از ایران رقابتها را به صورت دوره ای رفت و برگشت برگزار کنند . در پایان هند با 31.5 امتیاز اول شد ، ویتنام با 29 امتیاز دوم شد و "ایران الف" با 26.5 امتياز به لطف عدم حضور ديگر تیم های مطرح آسيا به مدال برنز رسید . "ایران ب" ، ترکمنستان و افغانستان نیز در رده های بعدی ایستادند .

بخش تاریخچه مسابقات با کمی تغییرات از سایت رخ در رخ اقتباس شده است .

 



ارسال شده در مورخه : جمعه، 14 دي ماه، 1386 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 مرتضی دربان قهرمان نخستین دوره جام میلاد  [ جمعه، 9 دي ماه، 1390 ] 1950 مشاهده
 عنوان سوم مسابقات معتبر مسکو برای پورکاشیان  [ دوشنبه، 18 بهمن ماه، 1389 ] 2341 مشاهده
 عقاب شطرنج ايران بر فراز غرب آسيا  [ دوشنبه، 30 مهر ماه، 1386 ] 1500 مشاهده
 مقصودلو قهرمان جام آفتاب و 78# جهان شد!  [ جمعه، 9 شهريور ماه، 1397 ] 184 مشاهده
 صالحی مقدم رئیس کمیته آموزش و استعدادیابی  [ پنجشنبه، 17 تير ماه، 1389 ] 2051 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب