چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

شش اصل شطرنجي لازم براي سياسيون !!!

 



مصاحبه جالب دکتر مداحی با تابناک

 

شطرنج در نزد اقوام گوناگون سابقه‌ای طولانی دارد و در طول دوران با تغییرات اساسی در ساختار و قوانین روبه‌رو شد تا جایی که خانه‌های آن محدود و تاس از ساختار آن حذف شد .

این بازی که امروزه در قامت رشته‌ای ورزشی رخ می‌نماید ، در دوره‌های گذشته
آذین‌بخش جایگاه‌های گوناگون همچون دفاتر سیاسیون بوده است و هم‌اکنون نیز بسیاری از سیاستمداران جهان از این تمرین فکری غافل نیستند . هرچند چهره‌های سیاسی کشورمان با توجه به حساسیت‌هایی که در برخی موارد نسبت به خانه‌های صفحه شطرنج وجود دارد ، ترجیح می‌دهند از فواید این بازی بی‌بهره بمانند ، از این نظر ، حتی اگر قرار باشد در سطح سیاسیون کشوری پیرامون این مسئله رصدی صورت پذیرد ، نتیجه‌ای نخواهد داشت ، چراکه سیاستمداران صاحب مهره‌های مشکی یا سفید شطرنج نیز حاضر نیستند این مسئله علنی شود .

به هر حال ، می‌توان گفت تقریبا هیچ‌ جریان سیاسی پیرامون شطرنج ، مواضع
مشخصی در پیش نگرفته است و این مسئله به سابقه این رشته بازمی‌گردد . در خارج از کشورمان، شرایط به گونه دیگری است و هنگامی که از کاندیداهای ریاست‌جمهوری آمریکا می‌پرسند : «شطرنج بازی می‌کنید ؟» پاسخ می‌دهد : «البته من در این فن تبحر دارم»، چراکه عموما افراد متفکر به آن می‌پردازند .

در کشورمان باورهای نادرستی نسبت
به شطرنج هست که زمینه‌ساز شکل‌گیری فضای ورزشی برای این رشته شده است. برخی از افراد مذهبی ، به این دلیل از شطرنج پرهیز می‌کنند که یکی از آلات حاضر در دستگاه‌های حکومتی ظالم بوده است . روایاتی نیز به صورت خاص از حضور این افزار در دستگاه‌های شاهان خائن حکایت دارد و این در حالی است که تا صد سال پیش در بیشتر نقاط جهان این رشته عمومیت نداشته است .

از سوی دیگر ، آنچه بیش از دیگر مسائل
در این زمینه تأثیرگذار بوده ، مباحثی است که پیرامون کاربرد شطرنج به عنوان ابزار قمار مطرح شده است . هرچند این مسئله‌ای است که برای دوره زمانی صادق بوده ، جنبه ورزشی یافتن این رشته ، موجب شده تا دیگر نتوان آن را حرام دانست .

با این
حال ، رویه شطرنج‌بازی و تفکر شطرنج‌بازها را همواره تفکری سیاسی نیز می‌دانند که در این زمینه ، می‌توان به گفته‌های جورج دبلیو بوش ، رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا ، اشاره کرد که پس از ناکامی در برخی مسائل گفته بود : « ایرانیان شطرنج‌‌بازان قوی هستند ! » و تلویحا به سطح تفکر سیاسی کشورمان اشاره کرده بود .

سیاسیون خودمان هم نشان
داده‌اند به فن شطرنج تا حدودی علاقه‌مندند که در این زمینه ، گفته‌های پیشین لاریجانی قابل تأمل است که گفته بود : اگر بخواهیم ، می‌توانیم با آمریکا با بوکس رودررو شویم که هر دو طرف آسیب می‌بینند ، اما پیشنهاد ما این است که در دو سوی میز شطرنج قرار داشته باشیم تا در صورت شکست ، آسیب جدی متوجهشان نشود .

واقعیت
آن است همان‌گونه که سیاستمداران خارجی اذعان می‌دارند ، سیاست در دوران قدیمی همچون بازی پوکر بوده که همه چیز آن پنهان است ، اما در شرایط کنونی سیاست مثل شطرنج ، رو است و فرق سیاست دیروز و امروز در همین مسئله خلاصه می‌شود . از این نظر ، بسیاری گمان می‌کنند سیاسیون باید با قواعد شطرنج به دلیل مختصات و سیاستمدارپروری آن آشنایی داشته باشند . یکی از این افراد، محمدابراهیم مداحی ، رئیس فدراسیون شطرنج است که این امر را جزو ضروریات می‌خواند.

ما در این باره با مداحی علاوه بر این
مسائل ، پیرامون شرایط کنونی شطرنج نیز گفت‌وگو کردیم که البته وی هیچ کدام از پرسش‌‌های خبرنگار ورزشی «تابناک» را بی‌پاسخ نگذاشت ، مگر یکی ، دو مورد که تأکید داشت حتی محتوای پرسش‌ها نیز مطرح نشود .

خبرنگار تابناک : آقای مداحی ، قدری
از سوابق شطرنج در کشورمان بگویید .
مداحی : بی‌شک ، شطرنج سوابق طولانی در کشور
ایران دارد، اما رسمیت یافتن آن از سال 1330 است که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، این رشته فعالیت‌هایی را در سطح کشور داشت . با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این رشته تعطیل شد تا سال 1367 که امام خمینی(ره) فتوای تاریخی‌شان پیرامون بدون اشکال بودن فعالیت این رشته در سطح کشور را صادر کردند و بر مبنای آن ، شطرنج از سال 68 دوباره فعالیت خود را در ایران آغاز کرد .

خبرنگار تابناک : شما بر این
باور هستید که شطرنج نوعی ورزش است ؟
مداحی : شطرنج قطعا تعاریف ورزشی دارد و در
ساختار ورزش بوده و جزو رشته‌های قهرمانی نیز هست ، منتها در کنار این ، هم هنر و هم تفکرساز است و دارای ویژگی‌های فراوان دیگری نیز هست . به این ترتیب ، ساختار ورزشی‌اش ، ایجاب می‌کند برخوردهایی ورزشی و متعارف با این حوزه انجام شود .

خبرنگار تابناک : از سال 68 تاکنون چه اتفاقی افتاده است ؟
مداحی
:  متأسفانه ، چون این رشته هشت سال پیاپی تعطیل بود ، باعث شده بود جایگاهی در سطح آسیا و جهان نداشته باشیم . ما تا سال 80 ، نتوانستیم خودمان را بالاتر از سیزدهم آسیا بکشیم اما پس از چهار سال تلاش ، به رده نهم قاره کهن صعود کردیم و این صعود ادامه یافت تا جایی که در سال 85 ، رده هفتم آسیا به ایران اختصاص یافت و در سال 86 به نقطه‌ای رسیدیم که از نظر قدرت در رده چهارم هستیم و از نظر مدال‌آوری ، سومی آسیا را به خود اختصاص داده‌ایم . از سال 85 تعداد استادبزرگ‌ها ، ریتینگ و رنکینگ به علاوه تعداد مربیان برجسته‌مان نیز افزایش چشمگیری داشته است که تمرکز موجود برای رشد و توسعه این رشته را در سطح فدراسیون نشان می‌دهد . از نظر اعزام ، جزو رشته‌های پراعزام هستیم و ماهیانه ، یکی ، دو مسابقه برون‌مرزی داریم که عموما همراه با به دست آوردن نتیجه است .

خبرنگار تابناک : در سطح بین‌الملل و برقراری ارتباطات
بین‌المللی‌تان با فدراسیون بین‌المللی شطرنج در چه موقعیتی هستید ؟
مداحی : ما
کرسی هیأت‌ رئیسه فدراسیون‌های جهانی و آسیایی را در اختیار داریم و در شش کمیته فدراسیون جهانی نیز نمایندگان ما عضو هستند و این روابط به اندازه‌ای حسنه است که برای جام بین‌المللی فجر شطرنج ، ناظر خارجی تعیین نمی‌شود و نظارت را به اشخاص ایرانی با توجه به اعتماد متقابل واگذار می‌کنند .

خبرنگار تابناک : به
برگزاری جام‌های فجر اشاره کردید ؛ گمان نمی‌کنید برگزاری این رقابت‌ها در اواخر سال 86 به میزبانی استان آذربایجان غربی و سردی هوای آن مشکل‌ساز شود ؟
مداحی : به هر
روی ، ارومیه بهترین شرایط میزبانی را در میان متقاضیان داشت و البته اگر استان‌هایی که شرایط آب و هوایی بهتری در این فصل دارند ، همچون استان‌های جنوبی ، خواستار میزبانی با شرایط استاندارد و ایده‌آل باشند بررسی می‌کنیم و برای دوره‌های بعدی نیز می‌توان بر این مسئله تمرکز کرد
.

برای مشاهده ادامه مصاحبه و همچنین شش اصل شطرنجی سیاسیون  اینجا  کلیک کنید

 

توصیه می کنم شش اصل شطرنجی سیاسیون را حتما بخوانید !

 



ارسال شده در مورخه : يكشنبه، 21 بهمن ماه، 1386 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 نگاهی به فهرست جاری فیده - فروردین 91  [ سه شنبه، 10 ارديبهشت ماه، 1392 ] 679 مشاهده
 مسابقات شطرنج دانشجویان پسر در ساری  [ پنجشنبه، 7 مرداد ماه، 1389 ] 3036 مشاهده
 قهرمانی کشور پسران زیر 10 سال  [ پنجشنبه، 31 خرداد ماه، 1386 ] 1407 مشاهده
 گزارش زنده دور هشتم المپياد جهاني شطرنج  [ شنبه، 2 آذر ماه، 1387 ] 1511 مشاهده
 کیهان ورزشی شماره 3119 - 6 آذر 1395  [ چهارشنبه، 10 آذر ماه، 1395 ] 2040 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب