خوش آمدید
چهارشنبه، 29 فروردين ماه، 1403
چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

گزارش پاياني اولين دوره مسابقات جام نوآوران

 


گزارش پاياني اولين دوره جام نوآوران

مسابقات ليگ باشگاهها و دستجات آزاد بندرعباس

اولین دوره مسابقات شطرنج لیگ باشگاهها و دستجات آزاد بندر عباس موسوم به جام نوآوران با قهرماني تيم هيات شطرنج بندرعباس به پايان رسيد.

اولین دوره مسابقات شطرنج لیگ باشگاهها و دستجات آزاد بندر عباس موسوم به جام نوآوران که با حضور 8 تیم به صورت دوره ای رفت و برگشت از خرداد ماه آغاز شده بود در روز جمعه مورخ 15/9/87 در محل هیات شطرنج بندرعباس به پایان رسید.

در پايان اين دوره از مسابقات تیم هیات شطرنج بندر عباس با كسب 43 امتیاز به مقام قهرماني رسيد و تیم هاي هلال احمر و آرین مهر به ترتيب با 41 امتیاز و 5/39 امتیاز دوم و سوم شدند.

همچنین آقایان عادل صادقی از تيم آرین مهر، مشعوف محمودی از تيم هلال احمر، مهدی سعیدی از تيم آرین مهر، حسن جهانگیری از تيم هلال احمر، واحد علیمرادی از تيم هیات شطرنج و حسن پوراسماعیلی از تيم آبفا به مقام قهرمانی میزهای ششگانه نائل گردیدند.

لازم به ذكر است، در مراسم اختتاميه اين مسابقات كه با حضور مسئولين تربيت بدني استان برگزار شد از تيم هاي برتر و قهرمانان ميزهاي ششگانه با اهداي جوايزي تجليل به عمل آمد.

گفتني است، 8 تيم تایدواتر (الف)، تایدواتر (ب)، آربن مهر، هلال احمر، نفت زاگرس جنوب، صنعت ابزار، هیات شطرنج و آبفا در اين دوره از مسابقات حضور داشتند.




>> تيم هاي برتر در يك نگاه :

تيم اول : هیات شطرنج بندرعباس به سرپرستی شهرام سالاری
متشكل از : مهدی ایمانزاده، مرتضی چوپانی، سید ناصر اشرفی، محسن قربان اوغلی، واحد علیمرادی و مهدی جعفریان

تيم دوم : هلال احمر به سرپرستی مرتضی حمزه ای
متشكل از : وهاب علیمرادی، مشعوف محمودی، سینا صادقی، حسن جهانگیری، حسین جهانگیری و میثم خادمی

تیم سوم : آرین مهر به سرپرستی سعید مهرفر
متشكل از : عادل صادقی، محمد اصبحی، مهدی سعیدی، صفر شاهی، آرش صادقی و نوید مهرفر

 

 

آثار تاريخي بندر عباس :

معبد هندوها در مركز شهر بندر عباس

معبد هندوها در سال ۱۳۱۰ توسط هندوهای ساكن بندرعباس به سبك معماری هندی بنا شده و در حال حاضر به عنوان موزه تاريخی استفاده می شود. ساختمان اين معبد عبارتست از يك اتاق چهارگوش مياني كه بر روي آن گنبدي قرار گرفته است. سبك معماري اين گنبد آنرا نه تنها از بناهاي كرانه خليج فارس بلكه از كل ايران متمايز مي سازد.

اين معبد در مركز شهر و در خيابان امام خمينی واقع شده است.


 

نمايي از آرامگاه امام زاده سيد مظفر

امامزاده سيد مظفر از نوادگان امام موسي ابن جعفر (ع) ميباشد كه از ساليان دور مورد توجه عموم مردم خصوصا مردم استان

 هرمزگان بوده و هر ساله پذيراي زائران بيشمار مشتاق خود مي باشد .

 

حمام گله داري

اين حمام تنها حمام باقيمانده قديمي شهر بندرعباس است و احداث آن دراواخر قرن سيزدهم هجري قمري صورت گرفته است. در حال حاضر به عنوان موزه مردم شناسي استان هرمزگان مورد بهره برداري مي باشد.


پيشينيه تاريخي حمام گله داري :

در حاشيه خليج فاري و در بلوار ساحلي شهر بر روي بستري رُسي که قابليت نفوذپذيري آن به دليل اشباع شدن از آب دريا بسيار زياد است، يکي از حمام هاي قديمي به جا مانده شهر بندرعباس بنا شده است.

قدمت اين حمام به دوره قاجاريه مي رسد و تاريخ احداث اواخر قرن 13 ه . ق است. حمام وقفي متعلق به مسجد گله داري و واقف آن تجارتخانه حاج شيخ احمد گله داري است. حمام گله داري دو دوره مرمت را در سي سال گذشته پشت سر گذاشته است.

در گذشته مردم از آن به عنوان حمام عمومي استفاده مي کردند. اين اثرتاريخي به شماره 2003 درفهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

مصالح بکار رفته : از آنجا که اين ناحيه داراي رطوبت بالايي است در اين بنا بيشتر از سنگ هاي دريايي  - اسفنجي و ساروج محلي وگچ  دستکوب استفاده شده است. لازم به ذکراست که سنگهاي اسفنجي که داراي قابليت جذب رطوبت بالايي هستند از درياي همجوار تهيه مي شده اند. تنها عامل تخريب طبيعي بنا رطوبت بسيار بالاي منطقه است و مصالح بکار رفته در کف حمام آجر فرش است.



فضاي معماري : حمام گله داري مانند ساير حمام هاي ديگر نواحي کوير مرکزي داراي فضاهاي بينه، سر بينه، گرمخانه و خزينه است. بنا داراي پنج گنبد بزرگ و کوچک است.

در ورودي حمام گله داري راهرو هشتي کوچک قرار دارد تا دما و رطوبت ، فضاي داخلي تنظيم شود.

بينه : فضاي بينه به شکل هشت گوش ساخته شده ودر اطراف آن چهار صفه يا سکوي نشيمن و رختکن ديده مي شود . وسط سالن بينه حوضچه هشت ضلعي کوچک قرار دارد . فضاي اين قسمت بايد سرد و خشک بوده زيرا فضاي ورودي در ارتباط مستقيم با فضاي خارح قرار مي گرفت.

مياندر : ارتباط بين بينه و گرمخانه ازطريق مياندر صورت مي گيرد و فضاي درون آن سرد و مرطوب است.

سربينه : سربينه فضاي شست شو است و دو صفه يا سکوي نشيمن دارد و بخار اندرون به آن مي رسد. سربينه به خزينه متصل مي شود که فضايي گرم وخشک دارد.


خزينه : محل گرم شدن آب مورد استفاده حمام است و آب گرم از اين طريق تامين مي شود. در خزينه کانال هايي از سنگ و ساروج براي انتقال آبگرم به کليه فضاها در نظر گرفته شده است.

سيستم گرمادهي و آبرساني : سيستم گرمادهي حمام شامل  انبار سوخت، آتشدان، ديگ، دودکشها و گودال جمع آوري خاکستر است.  فضاي گرم کننده حمام که به علت نگهداري گرما در عمق زمين قرار گرفته است، آب مصرفي حمام از چاهي به عمق ده متر که هنوز پابرجاست، تامين شده است. در دوره اي هم که از آب برکه براي حمام استفاده مي شده اين عمل با استفاده از نيروي کمکي گاو که در مسير" گاورو "دائم در حرکت بوده و آب را از چاه به انبار ذخيره آب مي ريخته صورت مي گرفته است.

روشنايي : در وسط سقف حمام روزنه هايي به عنوان نورگير در هر يک از فضاها وجود دارد که  عمل نورگيري و تهويه در حمام توسط همين روزنه ها صورت مي گرفت، بدين ترتيب که با بازو بسته کرودن در فصولي ازسال دما و رطوبت داخل حمام را تنظيم مي نمودند.

اين بنا ساليان زيادي به يک مکان متروکه تبديل شده بود. در سال هاي اخير ميراث فرهنگي استان هرمزگان سعي بر اين داشته تا ضمن حفظ ، احيا و مرمت اين بناي ارزشمند براي موزه مردم شناسي استان درنظر گرفته شود. بدين منظور در سال 1379 براي اولين بار مجسمه هايي در آن نصب شده که به فضاي حمام رونقي ديگر بخشيده است. 

 

اسکله قدیم بندرعباس

اسکله قدیم بندرعباس، هم اکنون از مراکز دیدنی مورد توجه مسافران استان هرمزگان است که در کناره ی جنوبی بلوار طالقانی قرار گرفته است. این اسکله در سال 1318 شمسی ساخته شده و دارای 185 متر طول و 4.20 متر عرض است. عظمت اسکله ی جدید و تاسیسات آن نیز بسیاری از تازه واردان به این شهر را جذب خود می کند.

 

مجموعه بركه هاي باران

اين مجموعه شامل 5 برکه آب انبار مربوط به دوران صفويه است و در گذشته منابع ذخيره آب شيرين شهر بندرعباس ازاين برکه ها تامين مي گرديد که داراي گنبدهاي موزون زيبا و منحصر به فردي بوده و مصالح آن سنگ و ملات ساروج است، این برکه ها دارای چهار دهانه اصلی برای بهره برداری از آب بوده است.

 

صنايع دستي

صنايع دستي هرمزگان همانند بسياري از نقاط کشورمان حالتي مکمل اقتصاد کشاورزي را داشته و در اثر موارد تامين  کننده بخشي از نيازهاي منطقه است.

گلابتون دوزي، خوس دوزي، بادله دوزي و زردوزي از مهمترين صنايع بومي است که در واقع منحصر به استان هرمزگان است و مشابه آنها در مناطق ديگر کشور يافت نمي شود. اين هنرها در ميان اهالي بندرعباس، بندرلنگه و ميناب کاملا رايج ست و از ديرباز براي تزيين لباس از آنها استفاده کرده اند.

حصيربافي از جمله صنايع دستي است که در ميناب، بشاگرد  و روستاهاي اطراف آن رواج فوق العاده دارد و تقريبا تمامي زنان و دختران با آن آشنا هستند.

سفالگري نيز در منطقه ميناب، از صنايع دستي سنتي منطقه محسوب مي شود.

 



ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 18 دي ماه، 1387 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 آغاز چهارمین دوره مسابقات شطرنج جام امید  [ شنبه، 25 تير ماه، 1390 ] 6452 مشاهده
 كوشا مي نويسد : پايان مسابقات جام معلم تهران  [ شنبه، 4 خرداد ماه، 1387 ] 2440 مشاهده
 نگاهی به فهرست جدید فیده - ژانویه 2015  [ دوشنبه، 22 دي ماه، 1393 ] 3938 مشاهده
 فرخ و لیموچی قهرمانان پیشکسوتان ایران  [ شنبه، 6 خرداد ماه، 1396 ] 810 مشاهده
 الشن در دور هشتم به تساوی رسید  [ يكشنبه، 24 تير ماه، 1386 ] 1125 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب