چراغ روشن شطرنج ایران

«آچــــــــمز»
چراغ روشن شطرنج ایران
به قلم استاد "محمد زارعی"

جام جهانی 2017


Levon Aronian  Chess World Cup
آرونیان، قهرمان جام جهانی

همه از یک خانواده ایم


ااا











ا

بخش ایران در سایت نتایج

اپلیکیشن های شطرنج

ا
چس 24 [شطرنج 24]
یک اپلیکیشن عالی شطرنجی
Chess24 Application
ا


 بازی با مگنوس کارلسن
Play Magnus Application


 پلی چس آنلاین 

PlayChess Application

 فریتس (نسخه اندروید) 

اپلیکیشن فریتز شطرنج


استوکفیش

Stockfish Application

چس:  آی او اِس - اندروید

 Chess.com Application 


فالوچس:  آی او اِس - اندروید

Follow Chess Application


شطرنج شردر 

Shredder Chess Application

تاکتیک های شطرنج (iOS) 

Chess Tactics Application


ساعت شطرنج
آی او اِس - اندروید

Chess Clock Application
سایر اپ های شطرنجی

سه باور غلط در شطرنج

سه باور غلط درباره ی شطرنج
برگردان از "رامان رامتین"

نابغه ی دوران



الکساندر آلخین، نابغه ی دوران

با تشکر از "غلامرضا خواجویی نژاد"

اینستاگرام آچمز
گشایش پارسی



گشایش پارسی

به کوشش "مهدی دوستکام"

آچمز در آپارات

Chess.com

چس بمب

تست

محرومیت محرمانه!؟



محرومیت محرمانه!؟
سایه تبانی بالای سر شطرنج
سيد ايمان ميري

در مسابقات فينال شطرنج قهرماني كشور كه بهمن ماه سال 89 در تبريز برگزار شد اتفاقات جالب و دور از انتظاري رخ داد كه محروميت سنگين دو ملي پوش مطرح و جوان را در پي داشت. پنج نفر برتر رقابت‌هاي فوق جواز حضور در تيم ملي را به ‌دست مي‌آوردند تا در مسابقات قهرماني مردان آسيا در مشهد و قهرماني غرب آسيا در امارات شركت كنند. استاد بزرگ احسان قائم‌ مقامي قهرماني كشور را از آن خود كرد، سيدجواد علوي مقدم، پوريا دريني، اصغر گلي ‌زاده و ميران خادمي به ترتيب دوم تا پنجم شدند. در اين ميان اتفاقي نه چندان حرفه‌اي رخ داد و اين بود كه استاد بين ‌المللي اصغر گلي زاده كه در چند ماه گذشته با انجام بازي‌ هاي زيبا و كسب امتيازات لازم، نام خود را در ليست نورم استاد بزرگي شطرنج از طرف فدراسيون جهاني (فيده) قرار داد متاسفانه با انجام تباني با استاد بزرگ همايون توفيقي به پيروزي رسيد. توفيقي در راند آخر مسابقات قهرماني كشور با قبول شكست از پيش تعيين شده برابر گلي زاده باعث شد تا جوان تبريزي در اين پيكارها شش امتيازي شود و براي تيم ملي انتخاب شود. البته هيچ ناظري از اين موضوع مطلع نشد اما ظاهرا عذاب وجدان دو شطرنجباز ملي پوش پايش را از حد معمول فراتر گذاشت تا اينكه خود اعتراف به تباني كردند. بلافاصله پس از آگاه شدن مسئولان فدراسيون شطرنج از اين توافق، در فروردين ماه سال 90 جلسه كميته انضباطي با حضور نمايندگان سازمان تربيت بدني، رئيس و دبير فدراسيون و ورزشكاران خاطي برگزار شد و در ابتدا 3 سال محروميت براي ملي‌پوشان در نظر گرفته شد كه با اعتراض گلي زاده و توفيقي، اين كميته راي خود را با يك سال كاهش داد. بدين ‌ترتيب استاد بزرگ همايون توفيقي و استاد بين ‌المللي اصغر گلي ‌زاده هر كدام به مدت دو سال از حضور در تمامي بازي ‌هاي داخلي و خارجي در قالب تيم ‌هاي ملي و باشگاهي محروم شدند، محروميتي كه مسكوت ماند و در هيچ رسانه‌اي بازتاب نيافت. سوال اينجاست كه چرا اين محروميت به اطلاع رسانه‌ها، مردم و جامعه ورزشي كشور نرسيد؟ در هر حال هرچند اطلاع ‌رساني محروميت باعث كمرنگ شدن نام و عقبه ورزشي اين شطرنجبازان مي‌شود اما سود و فايده آن به مراتب بيشتر خواهد بود چرا كه ساير شطرنجبازان و ورزشكاران در رشته‌هاي مختلف نيز با عواقب چنين تخلفاتي آشنا مي ‌شوند.

گلي زاده 21 ساله و توفيقي 22 ساله ورزشكاراني هستند كه تا سال 92 اجازه شركت در هيچ مسابقه رسمي داخلي و خارجي را ندارند، مي ‌توان به جرات گفت راي صادره توسط كميته انضباطي فدراسيون شطرنج بسيار سختگيرانه انجام شد، كمي به گذشته دور بر مي گرديم، در مسابقات المپياد جهاني شطرنج سال 2004 اسپانيا تيم ملي ايران در برابر تيم قرقيزستان قرار مي‌گيرد اما 2 بازيكن به نام ‌هاي استاد بزرگ محجوب، استاد بزرگ شجاعت قانع، استاد بين ‌المللي امير ملاحي و استاد بين ‌المللي مهدي قرباني بنا بر دلايلي حاضر به نشستن پشت ميز و بازي مقابل حريف آسيايي خود نمي‌شوند تا نتيجه بازي 2 بر 2 مساوي به پايان رسد. حال اين سوال مطرح است كه بازي نكردن در قالب ملي ‌پوش بودن محروميت سنگين دارد يا تباني انفرادي در مسابقه قهرماني كشور؟ با تمام اين تفاسير آينده ورزشي محرومين ملي پوش كشورمان با اين راي تباه شد اما جالب ‌تر اينجاست كه اگر گلي زاده در فروردين ماه امسال، محرمانه محروم شد چرا به عنوان بازيكن تيم پرسپوليس در هفدهمين دوره رقابت‌هاي شهرهاي آسيا در جاكارتاي اندونزي بازي كرد و مدال نقره گرفت؟ اين‌ ها همه سوالاتي است كه مسئولين ذي‌ربط و مربوطه بايد به آن پاسخ دهند.

عليرضا اماني سرپرست تيم شطرنج پرسپوليس در اين باره گفت: «اصغر گلي زاده يكي از بازيكنان و شطرنجبازان زحمتكش كشورمان است و طي مدت زمان كوتاهي موفق به كسب نورم استاد بزرگي شد و تا چند روز مانده به اعزام رقابت‌هاي شهرهاي آسيا از وضعيت او و تصميماتي كه در كميته انضباطي فدراسيون برايش گرفته شد اطلاعي نداشتم. گلي ‌زاده با اينكه خود از وضعيتش آگاه بود و مي ‌دانست اندونزي آخرين حضورش در ميادين ورزشي است با تمام انگيزه و روحيه‌اي بالا برابر حريفان خود بازي كرد و مدال نقره ميز چهار را با كسب امتيازات لازم از آن خود كرد.»

 منبع: روزنامه تهران امروز



ارسال شده در مورخه : شنبه، 7 خرداد ماه، 1390 توسط admin  پرینت
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 به مناسب زادروز فرانسوا آندره فيليدور  [ چهارشنبه، 17 شهريور ماه، 1395 ] 1775 مشاهده
 سير شطرنج در جهان (2)  [ شنبه، 9 تير ماه، 1386 ] 1863 مشاهده
 تحليل آچمز از دور اول مسابقات مردان كشور  [ يكشنبه، 28 بهمن ماه، 1386 ] 1523 مشاهده
 شطرنج خود را بهتر کنید (12) - شکافتی بیهوده  [ شنبه، 11 آذر ماه، 1391 ] 2844 مشاهده
 آیا شطرنج از آلزایمر پیشگیری می کند؟  [ سه شنبه، 4 مهر ماه، 1391 ] 12224 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب